Furion

Furion

Skopje, Macedonia
  • metal/folk/thrash
1.5K

Biography

Формирани во 2007, бендот свиреше треш метал, но по краток период решија да го комбинираат треш металот со македонскиот фолклор. Имаат свирено низ Македониија, како и Metal Battle-от во Бања Лука, а подоцна и на WOA во 2009та. Моментално го прават нивниот деби албум. Formed in 2007 the band...

Full bio

Biography

Read all

Формирани во 2007, бендот свиреше треш метал, но по краток период решија да го комбинираат треш металот со македонскиот фолклор. Имаат свирено низ Македониија, како и Metal Battle-от во Бања Лука, а подоцна и на WOA во 2009та. Моментално го прават нивниот деби албум. Formed in 2007 the band... Read more

Music

Upcoming Shows

See all
No shows available

Store

See all
No offers available

Videos

See all
No videos available

Contact